常見問題 FAQ

其實幾時需要花車,因新人婚禮流程而有所不同,以下例子供參考😊:

  1. 花車到達新郎家,新郎佈置花車💐🚗
  2. 從新郎家前往女家接新娘👰
  3. 前往男家/註冊處/教堂🕍
  4. 花車到達男家,新娘入門🤵
  5. 前往外影地點📷
  6. 前往宴會場地🥂🍽
  7. 由宴會場地回家🏢

WeddingCars.hk預訂花車時間3小時起,用車多時間長短視乎需要在以上幾多個流程中用花車。有啲新人會由朝到晚訂花車一整天,有啲新人會接新娘時用車幾小時,之後轉28座或60座等其他交通工具。如有問題,歡迎聯絡我哋咨詢😊。

因為每對新人佈置要求唔一樣,請自備裝飾喔🙏。有啲婚紗舖或花舖會有賣,上網facebook搵,淘寶買也可以, 豐儉由人😊。

司機會協助安裝不另收費,最好有兄弟幫幫手睇下滿唔滿意😎 。

一般簡單裝飾15分鐘內完成, 如果需要攝影師影你哋裝飾就預多少少時間📷🎥。

請於用車前最少1星期通知我哋,之後更改另收$100服務費。能否更改需視乎當時之預約情況,在可行情況下盡量協調。然而地點、時間或站數更改均可能對最終價錢有影響。

落訂後即確認最低用車時間,減少時數不作減費。任何更改建議盡早通知我們以作安排。🙏

一般改早或遲一個半個鐘, 停車點無改或增加, 在好日子1星期前通知是可以安排, 也不另收費😊。

通過轉數快FPS、PayMe或銀行過數落訂一半,尾數最遲在好日子3日前支付💰。

主要考慮新人結婚好忙,當日只需向司機支付隧道費、橋費、泊車費及超時費用(如有),也減少新人需要帶現金。我哋好感謝客人對我哋嘅信任🤝。

  1. 如需更改時間、行程,請於用車前最少一星期通知我們,之後更改另收$100服務費。能否更改需視乎當時之預約情況,在可行情況下盡量協調。然而地點、時間或站數更改均可能對最終價錢有影響。落訂後即確認最低用車時間,減少不作減費,取消不作退款。任何更改建議盡早通知我們以作安排。
  2. 協助佈置花車而不另加收費(請自備花車公仔、公仔固定架、吸盤、絲帶等…一切所需用品)
  3. 假若花車因機件故障而未能到達或提供服務,預繳服務費將全數退回而不另收費或賠償。
  4. 假若花車在行駛途中發生事故而未能繼續提供服務,我們亦不作任何賠償。
  5. 客戶或我們都須要樽守香港交通及道路條例
  6. 橋費, 隧道費, 泊車費實報實銷,司機會先代付款,並請在當日行程完結後向司機支付。
  7. 超時不足1小時按1小時計算(包括臨時提早) 。
  8. 花車司機會為新人及花車拍照作留念及網上恭賀之用。如不欲公開,請於落訂時提出。
  9. 如有任何爭議,WeddingCars.hk保留最終決定權。

我哋是網上經營小店,沒有擺婚紗展攤位,更多資源投入在客戶服務質素,而所節省成本反映在我們合理價格上,期望與顧客達至雙贏🤝。

落訂後會有confirmation俾你哋📃,如需要收據,支付尾數後可以發給你哋 。

比起大公司,我哋優勢係專人👨‍💼跟進每一單,唔會叫你找A找B再找C。我哋確認有相關車款才給客人報價,唔似出面有啲客人落訂先搵車。落訂後該花車日期及時間已為客人預留,所以唔會發生司機失蹤或車款唔同。👍

感謝Cosmopolitan推介我哋為特色花車嘅第1位 🥰
https://www.cosmopolitan.com.hk/bride/wedding-car-listing

我哋已有客人落訂到2021年9月。我哋好感謝客人對我哋嘅信任🤝。我哋facebook 都有唔少客人好評架😊。